MASAK LEMAK PETOLA
A
MASAK LEMAK PETOLA
Bahan-Bahannya
1 Batang Petola sederhana panjang
1/2 biji santan kelapa
1 ekor ikan kembung - rebus dahulu
4 biji bawang merah
1 sudu kecil lada hitam
2 biji cili merah
1 1/2 sudu kecil garam
Cara-caranya:
MASAK LEMAK PETOLA
Bahan-Bahannya
1 Batang Petola sederhana panjang
1/2 biji santan kelapa
1 ekor ikan kembung - rebus dahulu
4 biji bawang merah
1 sudu kecil lada hitam
2 biji cili merah
1 1/2 sudu kecil garam
Cara-caranya:
- Petola dipotong mengikut kesukaan.
- ikan kembung, bawang merah, lada hitam dan santan dikisar hingga hancur.
- masukkan kedalam periuk. Panaskan dan kacau perlahan-lahan tanpa henti.
- Masukkan petola. Kacau sekali-sekala hingga masak.
- Akhir sekali masukkan cili merah dan garam secukup rasa.
- Siap untuk dihidang.
Comments
Post a Comment