FRUITY BASKET COOKIES
Salam ramadhan buat teman-teman semua. Malam ini Ita nak sertakan resepi biskut untuk raya. Ita dah start buat sikit-sikit persediaan untuk raya ni. Keadaan masa yang selalu tak cukup membuat kan Ita rasa perlu untuk membuat persiapan awal. Tak mahu kelam kabut pada saat-saat akhir jadinya Ita dah prepare lah ni sikit-sikit..
Sambil itu, Ita kongsikan resepi biskut raya Ita untuk tahun ini. mana tahu ada yang nak mencuba..bolehlah mulakan pada hujung minggu anda nanti. Meriah sikit tahun ni rasanya bila adik beradik dapat berkumpul..cuma seorang saja adik Ita yang berada di Sydney tak dapat pulang menyambut bersama-sama pada tahun ini. Harap adik sabar ya...
untuk itu, jom kita tinjau resepinya....dan insyallah akan Ita update kan lagi entry baru juadah-juadah untuk menyambut raya..
FRUITY BASKET COOKIES
BAHAN-BAHAN:
125 gm Mentega
60 gm gula halus
½ sk pewarna pink
1 sb susu tepung
120 gm gandum
100 gm buah-buahan kering
Coklat masakan putih
Cara-cara:
1.
Pukul mentega, gula halus dan
pewarna merah jambu hingga sebati.
2.
Masukkan susu tepung dan gandum,
uli hingga jadi doh.
3.
Terap dengan acuan bentuk mangkuk
dan bakar sekali dengan mangkuk selama 15-20 minit dengan suhu 1600C.
4.
Bila masak dan sejuk keluarkan
biskut dari acuan.
5.
Masukkan buah-buahan kering dan
paipkan coklat putih ke atasnya.
Comments
Post a Comment