ALMOND LONDON COOKIES
Assalamualaikum...
Okey jom kita tengok bahan-bahan dan cara2nya..
Bahan-bahannya:
250 gm Mentega
80 gm Gula aising
200 gm Tepung Jagung
100 gm Tepung Gandum
30 gm tepung Susu
Badam secukupnya- di bakar terlebih dahulu
Coklat masakan secukupnya
Cawan kertas
Badam cincang untuk hiasan
Cara-caranya:
Apakhabar semua.. harap semuanya sihat. ooooohh..penat teramat. sehinggakan tak dapat nak berterawih pada malam ni.. Jadi Ita update kan Biskut Almond London yang diminta oleh sepupu Ita 2 hari lepas.. maaf lah ya. Sampai dirumah waktu berbuka dah lewat..sedihnya.. Kerja pejabat yang banyak dan tak dapat dielakkan.
Okey jom kita tengok bahan-bahan dan cara2nya..
Bahan-bahannya:
250 gm Mentega
80 gm Gula aising
200 gm Tepung Jagung
100 gm Tepung Gandum
30 gm tepung Susu
Badam secukupnya- di bakar terlebih dahulu
Coklat masakan secukupnya
Cawan kertas
Badam cincang untuk hiasan
Cara-caranya:
- Pukul mentega dan gula aising hingga kembang.
- Masukkan semua bahan kering. Gaul rata.
- Ambil sedikit adunan salutkan badam. jangan terlalu besar kerana ia akan menjadi besar bila dibakar.
- Bakar dengan api 160C selama 15 minit.
- Celupkan dalam coklat yang telah dicairkan secara double boiler...
- Masukkan ke dalam paper cup, hias dengan badam cincang atau sebarang hiasan lain. Biar ia sejuk dan keras.
Comments
Post a Comment